Relansarea proiectelor de infrastructură este o prioritate pentru autorități la această oră, a declarat Andrian Candu la întrevedere cu Francis Malige, Director regional Europa de Sud-Est și Caucaz BERD, și Dimitri Gvindadze, Directorul Oficiului BERD din Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului R. Moldova.

Părțile au trecut în revistă etapele de implementare a proiectelor investiționale din sectorul energetic, bancar și infrastructură. Președintele Parlamentului a reiterat interesul Republicii Moldova pentru implementarea proiectelor de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău și a liniei de interconexiune Isaccea-Vulcănești – Chișinău, care vor permite conectarea țării noastre, prin intermediul României, la sistemul energetic comunitar. 

Director regional Europa de Sud-Est și Caucaz BERD, Francis Malige, a informat despre intenția de a aproba o nouă strategie de țară pentru Republica Moldova până la finele anului curent.

Precizăm că BERD este cel mai mare investitor în R. Moldova cu investiții cumulate de peste 1,1 bilioane de euro în mai mult de 110 proiecte în agrobusiness, energie, sectorul financiar, infrastructură și industrie. De asemenea, BERD mobilizează investiții străine directe semnificative pe lângă propriile finanțări.