Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi decretele de numire a ambasadorilor Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii și Republica Franceză. Asta după ce, acum trei săptămâni, Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens.

Am semnat decretele de numire în funcție a E.S. Aureliu Ciocoi, ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, și E.S. Emil Druc, ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză. În cadrul întrevederii cu ambasadorii, le-am urat succes în activitatea diplomatică și le-am spus că, oriunde ne-am afla, în prim-plan trebuie să fie interesele țării. E de datoria noastră să ne promovăm țara corect, frumos, destoinic și anume acest lucru am rugat să-l facă noii ambasadori”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

----Amintim că pe 23 iunie Guvernul l-a numit pe şeful Direcției Generale cooperare multinațională la Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Emil Druc, în funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Franceză. Totodată, fostul ambasador al R. Moldova la Beijing (China), Aureliu Ciocoi, a fost numit în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Aureliu Ciocoi a fost rechemat din funcție de ambasador în China la sfârșitul lunii mai.

De precizat că numirea lui Aureliu Ciocoi și Emil Druc în funcție de ambasadori fac parte din înțelegerile între Igor Dodon și Pavel Filip cu privire la numirea mai multor ambasadori.