Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că protestul de azi din centrul Capitalei a eșuat pentru că, posibil, „au fost admise greșeli tactice”, iar „poliția a arătat că poate s-a învățat să lucreze”.

Într-o postare pe Facebook politicianul spune că pentru a nu admite asemenea situații pe viitor, protestatarii trebuie să meargă organizat.

Pentru ca să nu avem situații de acest gen, trebuie să ne adunăm fie la Circ, fie la Academia de Științe sau GBC și să mergem organizat în coloană. În acest caz nu i-ar fi ajutat gazele lacrimogene sau alte metode. Guvernarea a arătat că poliția s-a învățat să lucreze, dar și noi nu ne-am născut ieri... Ei au demonstrat că pot să se organizeze, dar le demonstrăm și noi”, a declarat el.

Vom aminti că evenimentele dedicate Zilei Independenţei s-au desfăşurat pe fundalul protestului #NuMăTem. Manifestanţii  au încercat să forțeze cordonul poliției. Forțele de ordine au opus rezistenţă, iar la un moment dat au recurs la gaze lacrimogene. Operațiunea de menţinere a ordinii publice a fost condusă personal de șeful IGP, Alexandru Pînzari și adjunctul său, Gheorghe Cavcaliuc.