Renato Usatîi a publicat un fragment dintr-o interceptare în care ar apărea vocea lui Vlad Plahotniuc. Nimeni, însă, nu a confirmat că într-adevăr e vocea prim-vicepreşedintelui PD şi nici dacă înregistrarea este autentică. Cu toate acestea, Usatîi promite că e abia începutul şi că în curând va publica mai multe materiale video şi audio al căror protagonist este Plahotniuc.

Preşedintele PN afirmă că prin aceste înregistrări, cu participarea lui Plahotniuc, încearcă să arate cetăţenilor maniera democratului de a conversa cu oamenii. 

„Zi-i lui acela liniştit, pentru că aici ne arde curu, acum numai închipuieţi că se întoarce dosarul înapoi, tu îţi dai seama ce scandal va fi în ţară? Aici o să se întrunească toţi, şi Ministerul de Interne, şi Ministerul Afacerilor Externe, şi procurorul general. Mie personal nu-mi trebuie chestia asta, eu o să fac totul ca sa se liniştească", spune democratul în înregistrarea publicată.

Usatîi Usatîi a mai adăugat că mai are nevoie de ceva timp pentru a aduce în ordine înregistrările pe care le are şi care Plahotniuc consideră că nimeni nu cunoaşte de ele.

„Sunt curios cum se va comporta Procuratura Generală când toate aceste materiale vor fi publicate oficial", a mai adăugat politicianul pe pagina sa de Facebook, luni, 3 octombrie. Primarul de Bălţi nu a spus deocamdată de unde are aceste înregistrări.