Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, susține că președintele Igor Dodon „a înțeles, în sfârșit, cine sunt adevărații prieteni ai Republicii Moldova”. Liderul PPEM mai spune că „Guvernul român, i-a oferit, oportunitatea președintelui Republicii Moldova de a-și face PR politic”.

Declarația vine după ce Președintele Igor Dodon a mulțumit astăzi Guvernului României pentru reabilitarea grădiniței din satul său natal Sadova. Totodată, Dodon l-a invitat la casa părintească pe Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova. 

În comparație cu partenerii ideologici ai lui Dodon care nu au renovat nicio grădiniță, România a renovat circa 800 de instituții în care copiii noștri fac primii pași în viață. Una dintre localitățile care au beneficiat de suportul României pentru renovarea grădiniței este și localitatea de baștină a lui Igor Dodon - Sadova, unde Guvernul român, la deschidere, i-a oferit oportunitatea de a-și face PR politic, pentru că alături de partenerul atât de mult proslăvit de el - Rusia nu poate să-și genereze asemenea dividende politice, pentru că 0 tot 0 rămâne”, scrie pe pagina sa de Facebook vicepreședintele Legislativului, Iurie Leancă. 

Iurie Leancă a ținut să mulțumească personal Guvernului României pentru proiectele pe care le realizează în Republica Moldova. -----

„În „nesperanța" de a repara greșeala lui Dodon, țin personal să mulțumesc Guvernului României pentru proiectele pe care le realizează în Republica Moldova. Sunt convins, colaborarea pe care am relansat-o în perioada în care am fost prim-ministru va aduce numai beneficii pentru cetățenii țării noastre”, a conchis vicepreședintele Parlamentului.