Vytenis Andriukaitis, membru al Comisiei Europene responsabil de Sănătate și Securitate Alimentară, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova astăzi, 5 iulie, potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE în R. Moldova.

Vizita va include o serie de întrevederi în Chișinău, care vor aborda o gamă extinsă de subiecte, inclusiv cooperarea dintre UE și Republica Moldova privind sănătatea, rezistența la tratamente antimicrobiene, controlul utilizării tutunului, vaccinare, accesul la medicamente, deșeurile alimentare și securitatea alimentară.

Vytenis Andriukaitis va avea o întrevedere cu premierul Pavel Filip, cu vicepremierul și ministrul Economiei, Octavian Calmîc, cu ministrul Sănătății, Ruxanda Glăvan, și cu ministrul adjunct pentru Agricultură și Industrie Alimentară, Vasile Luca. Obiectivul acestor întâlniri este de a discuta progresul Republicii Moldova în alinierea legislației naționale cu cea a UE, precum și stadiul implementării angajamentelor sanitare și fitosanitare (SPS) în concordanță cu Acordul de Asociere UE-Republica Moldova.

Astăzi va avea loc și o întâlnire cu reprezentanții Asociației Europene de Afaceri (EBA) și cu rectorul Universității de Stat pentru Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu.