Președintele Republicii Moldova Igor Dodon s-a întâlnit cu delegațiile cre au participat la cea de-a 20-a aniversare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), iar printre acestea se numără și reprezentanți ai Republicii Populare Democrate Coreene, care este condusă de dictatorul Kim Jong-Un.

Igor Dodon a avut ieri întrevederi cu toate delegațiile prezente la cea de-a 20-a aniversare a PSRM, inclusiv cu cele din Ungaria, Turcia, Belarus, Rusia sau Republica Populară Democrată Coreeană.

„Am avut o întrevedere cu delegaţia din Republica Populară Democrată Coreeană în frunte cu vice-preşedintele Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea, președintele comitetului pentru diplomație a parlamentului coreean, Li Su Yong, care se află în Moldova la invitația PSRM pentru a participa la cea de-a XX-a aniversare de la fondarea partidului. Coreea are un potențial enorm pentru dezvoltarea relațiilor comerciale, fiind interesată de mai multe categorii de produse agricole din R. Moldova, în special de vinurile moldovenești și în scurt timp primele partide de vin moldovenesc vor fi exportate, în premieră, în această direcție”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Și președintele PSRM, Zinaida Greceanîi a avut ieri o întrevedere cu delegația Partidului Muncitoresc din Coreea (PMC). Vicepreședintele Comitetului central al PMC, Ri Su Yong a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi cu această dată semnificativă și i-a urat succes în atingerea scopurilor propuse.

Zinaida Greceanîi a informat reprezentanții delegației din RPDC despre situația socio-economică din Republica Moldova, despre realizările și planurile Partidului Socialiștilor.

Amintim că acum câteva luni o delegație a PSRM a fost în vizită în Republica Populară Democrată Coreeană, acolo unde a participat la o paradă grandioasă organizată cu prilejul aniversării fostului lider al Coreei de Nord, Kim Il Sung. Delegația a fost condusă de deputatul Grigore Novac.