Andrian Candu se află la Washnigton unde a dat un chef cu ocazia aniversării a 25-a de la Independența Republicii Moldova.

Împreună cu Ambasada RM în SUA, președintele Parlamentului a organizat o recepție cu prilej Independenței Republicii Moldova la Librăria Congresului SUA, unde au participat congresmeni, funcționari guvernamentali, personalități politice americane și reprezentanți ai diasporei naționale din Washington.

În cadrul festivității, oficialii americani s-au familiarizat cu muzica și dansurile tradiționale moldovenești, prezentate de talentele diasporei noastre.

Oaspeții au transmis mesaje de felicitare, susținere și prietenie cetățenilor Republicii Moldova.

Bridget Brink, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat, a salutat realizarea reformelor asumate de autorități și a îndemnat coaliția de guvernare să continue acțiunile benefice pentru cetățeni.

Congresmenii David Price și Joseph Pitts, co-președinți ai Grupului de prietenie cu RM, au subliniat importanța acestui eveniment pentru țara noastră, au încurajat continuarea parcursului european și au menționat necesitatea întăririi parteneriatului strategic bilateral RM-UE.

Michael Carpenter, Adjunctul Asistentului Departamentului Apărării a descris excelenta cooperare a militarilor moloveni ce participă în diferite misiuni de menținere a păcii.

Am fost plăcut surprins de mesajul de felicitare rostit în limba română al Excelenței Sale Pamela Smith, fost ambasador SUA în Republica Moldova.