Președintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, condamnă acțiunile organelor de drept în raport cu primarul de NIsporeni și solicită autorităților suspendarea acțiunilor pe perioada campaniei electorale. Politicianul califică reținerea primarului în preajma alegerilor locale generale, drept un atac asupra democrației.
 
Aceste “coincidențe întâmplătoare”, care se produc exact în preajma alegerilor locale generale, sunt egal cu atac asupra democrației și justiție politică. Republica Moldova a primit cadou statutul de țară candidat, statut care ne obligă să facem progrese rapide în edificarea unui stat democratic, care apreciază valorile europene și se aliniază principiilor UE de bună guvernare. În același timp, autoritățile atacă frontal procesul electoral, punând presiuni pe toți primarii și candidații care nu acceptă să se supună voinței politice a PAS.
Campania încă nu a început, dar rezultatele alegerilor deja sunt fraudate”, menționează Vlad Filat.
 
Liderul politic solicită autorităților să suspende acțiunile în raport cu Grigore Robu pentru perioada campaniei.
 
Și să renunțe la acte de justiție publică prin care orice cetățean este prezentat vinovat până la pronunțarea instanței”, a mai scris Filat.
 
 
Cazul primarului de Nisporeni ar fi un „deja vue”, afirmă directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, care sare în apărarea edilului de Nisporeni, reținut astăzi în urma unor descinderi. Furdui este sigur că justiția își va spune cuvântul, însă vor trece ani și face apel către guvernare să instituie un moratoriu în perioada asupra acțiunilor ce țin de controale, intentare de dosare, arestări. 
 

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut de oamenii legii, fiind bănuit de abuz de serviciu și fals în declarații. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către responsabilii din cadrul Procuraturii Generale.

Deschide și: Percheziții la Nisporeni. Primarul orașului, Grigore Robu, reținut pentru 72 de ore