Vicepreședintele Partidului „Șor”, Marina Tauber, anunță că formațiunea condusă de primarul de Orhei este descurajată de faptul că astăzi procurorii anticorupție au cerut 19 ani de pușcărie pentru Ilan Șor. Solicitată de reporterul Deschide.MD, ea a declarat că atât ea, cât și colegii de partid vor continua să-l sprijine pe Ilan Șor și nu exclude organizarea acțiunilor de protest.

Acest anunț ne descurajează. Nu știu cât de comensurabilă este pedeapsa cerută de procurori cu acel ajutor acordat de Ilan Șor pentru organele de anchetă. Noi suntem convinși că Ilan Șor este nevinovat. El nu trebuie să stea la pușcărie nici 19 ani, nici un an. În acest sens noi vom continua să luptăm pentru dreptate”, a anunțat ea.

Întrebată dacă „lupta” anunțată presupune și organizarea acțiunilor de protest, Marina Tauber a declarat că acest lucru va fi discutat cu colegii de partid, după care se va lua și o decizie în acest sens.

----Amintim că procurorul anticorupție, Andrei Băieșu, a cerut astăzi pentru primarul de Orhei, Ilan Șor, 19 ani de pușcărie cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții în cadrul instituțiilor financiare pe un termen de 5 ani.

Ilan Șor este învinuit că, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.