Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a participat astăzi la mitingul de comemorare a evenimentelor tragice, care au avut loc acum 25 de ani și s-au soldat cu jertfa voluntarilor satului Varnița pentru a apăra independenţa și integritatea teritorială a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat emis de Serviciul de presă al Guvernului.

Evenimentul a fost organizat la Memorialul eroilor din satul Varniţa, raionul Anenii Noi.

Viceprim-ministrul Gh. Bălan a menționat că locuitorii din Varniţa, pe platoul căruia s-au dus unele din cele mai crâncene lupte, au stat la fundamentul independenţei Republicii Moldova, aparând-o prin sacrificiul celor mai buni feciori ai neamului. Este de apreciat bărbăția, curajul și patriotismul polițiștilor, militarilor şi voluntarilor care s-au ridicat în apărarea copiilor, familiilor, localităţilor de pe malurile Nistrului şi a întregii țări.

La întâlnirea cu locuitorii satului Varnița, Vicepremierul a discutat despre problemele cotidiene ale locuitorilor din Zona de Securitate și a specificat că Guvernul depune eforturi sporite întru a identifica o soluţie viabilă şi durabilă pentru conflictul transnistrean, respectând suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării și interesele primordiale ale populației de pe ambele maluri ale râului Nistru. 

sursa: Gov.md