A început ședinta Comisiei de la Veneția, în cadrul căreia urmează sa fie adoptate mai multe hotărâri cu privire la Republica Moldova, inclusiv modificarea sistemului electoral. Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de Facebook reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, Alexandru Tănase.

Un alt subiect care urmează să fie discutat astăzi este propunerea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la organizarea referendumului consultativ în cadrul căruia șeful statului cere acordarea împuternicirilor suplimentare pentru dizolvarea Parlamentului.

----Amintim că experții Comisiei de la Veneția urmează să prezinte astăzi recomandările cu privire la modificarea sistemului electoral în Republica Moldova prin introducerea votului mixt. Astfel, experții europeni vor prezenta viziunea lor atât sub aspectul juridic, cât și cel politic.

Delegația moldovenească, în frunte cu speakerul Andrian Candu, va avea 10 minute la dispoziție pentru a-și face publice argumentele în favoarea acestui proiect, iar la final Comisia își va anunța recomandările.