Ministrul adjunct de externe din Rusia, Grigori Karasin, a calificat știrea publicată astăzi de agenția Reuters, potrivit căreia cei cinci diplomații ruși expulzați din R. Moldova recrutau luptători pentru estul Ucrainei, drept „vorbe goale, neconfirmate de probe”, potrivit RIA Novosti.

„Acestea sunt vorbe goale, care nu sunt confirmate de probe. Este un lucru făcut de cineva intenționat pentru a genera un val de dezinformare. Cu atât mai mult că situația internă din Republica Moldova este dificilă și există o confruntare a forțelor politice. Oamenii își îndeplineau sarcinile de serviciu, participau la consultări bilaterale privind problematica militară,” a declarat Karasin pentru RIA Novosti.

----Agenția de presă britanică a scris astăzi că Serviciul de informații din Republica Moldova crede că cei cinci diplomați ruși expulzați luna trecută erau spioni care recrutau luptători pentru insurgența sprijinită de Moscova în estul Ucrainei, făcând referire la o sursă guvernamentală și două surse diplomatice. Reuters menționează că declarațiile au fost făcute sub rezerva anonimatului ca urmare a faptului că subiectul este unul foarte sensibil.

Reuters precizează că nu a putut verifica din surse independente acuzațiile cu privire la activitatea celor cinci ruși.

----Amintim că Republica Moldova a expulzat cinci diplomați ruși, la 29 mai, însă nu a explicat decizia, premierul Pavel Filip limitându-se doar să comenteze că executivul a avut „motive întemeiate”.