Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, și deputata liberală, Alina Zotea, consideră că legea menită să combată propaganda rusă va fi una ineficientă.

Valeriu Munteanu consideră că legea democraților „privind interzicerea propagandei ruse” vine cu abordări ce conțin jumătăți de măsură, prin care propaganda rusă va fi doar zgândărită, în nici un caz combătută efectiv.

Potrivit lui Munteanu, Republica Moldova ar trebui să ia exemplu de la Ucraina în materie de combatere a propagandei ruse.

„În proiect se vorbește doar de interzicerea retransmisiei știrilor și a emisiunilor cu conținut informativ, mult prea puțin pentru a bloca propaganda rusească.

Ucraina, a interzis total majoritatea posturilor de televiziune și radio din Federația Rusă, a interzis proiecția filmelor artistice și a celor documentare despre război, produse în Rusia, care prezintă într-un stil propagandistic acțiunile armatei ruse, iar mai nou a fost interzis accesul la rețelele de socializare Odnoklassniki şi VKontakte. Sunt mai mult decât sigur că experiența Ucrainei este un exemplu de urmat în acest sens, altfel doar îi zădărâm pe ruși, nimic mai mult”, spune Munteanu.

Deputata Zotea spune că propaganda nu va înceta, până nu vor dispărea televiziunile de partid. Totodată, Zotea menționează că PL este singura formațiune politică ce și-a asumat cu adevărat lupta cu propaganda rusă. Zotea amintește că proiectul cu privire la propaganda rusească a fost discutat încă pe vremea când PL era la guvernare.

„Nu e necesar să demonstrăm că PL a fost și este unicul partid care a luptat încă de la început împotriva politicii de agresiune a Federației Ruse. Orice fel de propagandă trebuie să înceteze, fie ea ruseasca sau moldovenească! De altfel, dacă atât de mare e lupta precum pare, să-mi spună cineva ce instituție media a fost sancționată pentru minciunile și dezinformările apărute în spațiul public?”, se întreabă retoric deputata Zotea.