Igor Dodon anunță că proiectul de lege al Partidului Democrat cu privire la combaterea propagandei ruse „principial” nu va fi promulgat. Declarația a fost făcută astăzi în urma ședinței Consiliului societății civile.

Este o încercare de a-și arăta poziția proeuropeană și antirusă. Sunt categoric împotrivă unui astfel de proiect de lege. Unui dansator rău știți ce îi încurcă? Poate democraților altceva le încurcă? Atunci când le-a fost convenabil, ei dezvoltau ”Pervîi Kanal” în R. Moldova, pentru a-și întări pozițiile, iar acum, la comanda din Bruxelles sau Washington, încearcă ceva să interzică”, a menționat el.

Șeful statului a anunțat că va bloca acest proiect prin toate căile posibile.

Eu, personal, nu voi promulga acest proiect nici după prima încercare, nici după a doua. Dacă Partidul Democrat va pune în Parlament la vot această lege, ea nu va fi promulgată. Vreți să ajungem la referendum? Haideți odată! Acest lucru este principial. Proiectul va fi blocat. Este foarte clar ce dorește Partidul Democrat. El încearcă să promoveze unele idei antirusești”, susține Dodon.

----Șeful statului a atras atenția asupra necesității combaterii propagandei unioniste în Republica Moldova, dar și celei pro-UE, pro-NATO și proamericană.

Nu va trece!”, a conchis el.

Amintim că Partidul democrat a depus astăzi la Parlament proiectul de lege privind combaterea propagandei ruse. Anunțul a fost făcut de președintele PD, Vlad Plahotniuc. Potrivit politicianului, proiectul nu va închide posturi de televiziune retransmise în Republica Moldova, ci vor fi interzise emisiunile cu caracter informativ prin care se face propagandă. La finalul discursului său, Vlad Plahotniuc s-a adresat cu un mesaj despre această inițiativă și vorbitorilor de limbă rusă.