Deputații se întrunesc în ședința plenară a Parlamentului. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe subiecte, incluziv renunțarea la sărbătorirea pe 9 mai a „Zilei Victoriei”.

Astfel, „Ziua Victoriei asupra Nazismului și a Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial” va fi marcată pe 8 mai. Potrivit autorilor, elaborarea proiectului este condiționată de necesitatea trecerii la interpretarea și perceperea neideologizată a unor date istorice legate de cel de-al Doilea Război Mondial în societatea moldovenească.

La fel, parlamentarii ar urma să examineze proiectul de modificare a Legii Bugetului de Stat pentru anul 2023, precum și modificarea Legii Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru anul 2023.

Totodată, mai mulți reprezentanți ai Guvernului, în frunte cu prim-ministrul Dorin Recean, sunt așteptați în plen, unde va fi audiat Raportul auditului financiar asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2022, Raportul auditului financiar asupra Raportului Guvernului privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) în anul 2022 și Raportul auditului financiar asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale (BASS) în anul 2022.