Încă un candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu a promovat evaluarea, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică.  În context e vorba despre candidatul Gheorghe Borș. Anunțul a fost făcut de reprezentanții  Comisiei Pre-Vetting.

Gheorghe Borș, procuror în cadrul Procuraturii Generale, a fost audiat în calitate de candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor în cadrul primei runde de audieri, desfășurată la sfârșitul lunii aprilie. Interviul public a durat puțin peste o oră, iar întrebările membrilor Comisiei adresate candidatului s-au referit la aspecte ce țin de integritatea financiară a acestuia.

Comisia PreVetting, care a anunțat despre rezultatul evaluării, a precizat că detaliile se conțin în decizia transmisă candidatului și CSP-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz.

Totodată, membrii Comisie, accentuează că candidatul poate accepta sau refuza publicarea deciziei Comisiei Pre-Vetting.

Dacă în 48 de ore din momentul primirii deciziei, candidatul nu notifică Comisia despre refuzul privind publicarea deciziei, aceasta va fi plasată pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată. Decizia este cu drept de atac și poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile”, se arată în nota informativă a Comisiei Pre-Vetting.

Reamintim că, recent, alți doi candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor,  Vitalie Codreanu și Cristinei Gladcov, procurori în cadrul Procuraturii Anticorupție, nu au promovat evaluarea integrității. 

Deschide și: Alți doi candidați la funcția de membru în CSP nu au promovat evaluarea integrității