Consilierul municipal neafiliat, Ruslan Verbițchi, a fost invitat să facă parte din echipa Partidului Liberal din Moldova. Invitația a fost lansată chiar de fondatorul formațiunii, fostul premier Vlad Filat.

PLDM-ul ca partid a cărui istorie este legată de semnarea Acordurilor de Asociere și Liber Schimb, ridicarea vizelor cu UE, Israel, dar și alte state, ori semnarea primelor acorduri de interconectare energetică cu România, are această capacitate de a strânge în jurul său atât formațiuni, dar mai ales oameni, ce nu le este indiferentă soarta acestei bucăți de pământ. Pregătirea pentru alegerile locale, obținerea unui scor electoral în Chișinău, astfel încât Ivan Ceban să nu facă un stat în stat din Chișinău, prin venirea unor oameni ca Ruslan Verbițchi, consilier municipal, care are la activ mai multe proiecte de hotărâri votate de CMC, experiență, competențe și cunoaștere în administrare publică. Toate acestea sunt realizabile, doar dacă vom reuși să spargem acest lanț al dezbinării de care unii au profitat”, a scris Filat.

Contactat de reporterii Deschide.MD, Ruslan Verbițchi a confirmat faptul că a fost invitat în echipa PLDM, însă a precizat că va da un răspuns în următoarele zile. Consilierul municipal a spus că subiectul va fi discutat cu membrii familiei.

Verbițchi a vorbit și despre necesitatea coagulării forțelor proeuropene de dreapta: „Nu este bine să lăsăm Primăria în mâinile lui Ceban sau a celor ale «vremurilor bune»”.

Ruslan Verbițchi a ajuns consilier municipal în urma alegerilor locale din 2019. În 2022, Verbițchi, alături de Andrei Năstase și alți consilieri municipali, a părăsit Platforma DA, devenind consilieri neafiliați.