Nicu Popescu, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, efectuează, în perioada 6 – 8 iunie, două vizite de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, și Stockholm, Regatul Suediei. Scopul deplasărilor oficiale vizează aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Astăzi, la Bruxelles, Nicu Popescu are o întrevedere cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Gert Jan Koopman, directorul general pentru politică europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea din cadrul Comisiei Europene precum și cu alți oficiali europeni.

După întrevedere, la ora 14:15, ora Chișinăului,  oficialii vor susține declarații de presă”, precizează MAEIE. 

Pe agenda vizitei demnitarului sunt și întrevederile cu Tobias Billström, ministrul suedez al afacerilor externe, cu Jessika Roswall, ministra pentru afaceri europene și cu alți oficiali suedezi, programate pentru ziua de miercuri, 7 iunie.

Totodată, potrivit notei informative emise de MAEIE, programul de lucru include participarea, în intervalul enunțat, a vicepremierului Nicu Popescu la conferința „Sprijinirea Ucrainei împotriva agresiunii ruse și  viitorul apărării europene.”