Prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj de mulțumire președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului Nicolae Ciucă, precum și postului public de televiziune TVR pentru ajutorul acordat autorităților din R.Moldova în cadrul organizării Summitului Comunității Politice Europene care s-a desfășurat joi, 1 iunie, în statul nostru.

Suntem recunoscători României pentru susținerea și contribuția la organizarea excelentă a Summit-ului CPE Moldova. Eforturile comune ale oamenilor noștri au produs un rezultat remarcabil”, a scris șeful Executivului. 

Republica Moldova a găzduit la data de 1 iunie Summitul Comunității Politice Europene, reunind, în premieră, 49 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.