Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, le mulțumește moldovenilor pentru ospitalitatea cu care au găzduit Europa la Summitul Comunității Politice Europene desfășurat la Castelul Mimi din comuna Bulboaca, raionul Anenii Noi. Diplomatul european exprimă gratitudine tuturor celor implicați în organizarea evenimentului și a subliniat că organizarea impecabilă a acestui summit a reconfirmat faptul că R.Moldova este o țară europeană.
 
Dragi moldoveni, vă mulțumesc foarte mult pentru ospitalitatea cu care ați găzduit Europa – atât de mulți lideri europeni – în ultimele două zile! Ieri Moldova a fost într-adevăr centrul Europei. 50 de lideri europeni, inclusiv cei mai înalți patru oficiali UE, s-au simțit ca acasă la Bulboaca. Am auzit de la mai mulți dintre ei o mare admirație pentru buna organizare a evenimentului, despre drumul pitoresc spre Bulboaca și despre Castelul Mimi. Summit-ul Comunităţii Politice Europene, organizat impecabil, a arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană, care poate face lucrurile la cele mai înalte standarde. Am văzut în practică determinarea și concentrarea tuturor pentru a asigura un eveniment perfect”, a scris ambasadorul UE pe pagina sa de Facebook.
 
Diplomatul european a mai scris că așteaptă cu nerăbdare să muncească împreună cu autoritățile de la Chișinău pentru a aduce R.Moldova mai aproape de UE și își exprimă convingerea că va exista la fel de multă hotărâre ca și la organizarea reuniunii de la Bulboaca.
 
Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment important, care va rămâne ca reper pentru următoarele summit-uri ale CPE. Și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a aduce Moldova mai aproape de UE. Sunt sigur că veți fi la fel de hotărâți în activitatea dumneavoastră de integrare europeană ca și în pregătirea reuniunii CPE”, a adăugat ambasadorul.
 
Pe 1 iunie, R.Moldova a găzduit ce-a de doua ediție a Comunității Politice Europene care a reunit la Castelul Mimi de la Bulboaca aproximativ 50 de șefi de stat, guvern și instituții europene.
 
Reuniunea din R.Moldova a reconfirmat hotărârea Europei de a fi unită în fața celei mai mari provocări militare.