Președintele Maia Sandu și-a încheiat discuțiile în marja summit-ului Comunității Politice Europene cu o întâlnire cu Prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala, informează administrația prezidențială.

În cadrul întrevederii cu premierul ceh, președintele R. Moldova și-a exprimat recunoștința față de Cehia atât pentru ajutorul acordat, cât și pentru susținerea parcursului european acordată țării noastre. 

Totodată, Maia Sandu a menționat că R. Moldova este ţară prioritară pentru asistenţa pentru dezvoltare din partea Republicii Cehe, iar în ultimii 12 ani, cu sprijinul partenerilor cehi au fost realizate în jur de 50 de proiecte, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro.

I-am mulțumit Prim-ministrului ceh și pentru ajutorul și schimbul de experiență oferite de experții din Cehia în organizarea summit-ului de la Bulboaca. Mă bucur că țara noastră are prieteni buni și solidari precum Republica Cehă”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Reamintim că astăzi, 2 iunie, Prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala, a avut o întrevedere și cu premierul de la Chișinău, Dorin Recean. Oficialii au discutat despre desfășurarea Summit-ului din 1 iunie, precum și despre evoluția R. Moldova în contextul integrării europene.

Deschide și: Premierul Cehiei: Summitul CPE din R.Moldova a fost un semnal pentru Rusia. Vom acorda tot sprijinul ca să faceți față amenințărilor rusești