Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu președintele Muntenegrului, Jakov Milatović, care a preluat mandatul de șef al statului în urma alegerilor prezidențiale din martie, curent. Maia Sandu i-a adresat felicitări cu ocazia învestirii în funcție și a confirmat disponibilitatea autorităților de la Chișinău de a coopera cu Muntenegru în domeniul integrării europene. Oficialul s-a aflat în R.Moldova în legătură cu participarea la Summitul Comunității Politice Europene.

M-am bucurat să-l salut și la summit-ul Comunității Politice Europene, un eveniment foarte important pentru țările noastre. Republica Moldova și Muntenegru împărtășesc aceleași valori și același obiectiv, de a face parte din Uniunea Europeană. Vom aprofunda cooperarea dintre țările noastre și vom face schimb de experiență în efortul nostru de aderare la UE. Împreună suntem mai puternici”, a spus președinta Maia Sandu.

Jakov Milatović, a fost ales președinte al Muntenegrului în urm turului doi de scrutin desfășurat pe 2 aprilie. Fost ministrul al Economiei, Milatović este un membru de frunte al mișcării Europa Acum. În campania electorală Milatović a promis continuarea reformelor și aderarea la Uniunea Europeană.

Muntenegru a obținut statutul de țară candidată la aderare în 2010. Doi ani mai târziu, au început negocierile de aderare la UE. Recent, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate Josp Borrell a declarat că Muntenegru este ţara cea mai apropiată de aderare.