Deputatul liberal, Lilian Carp consideră că reținerea lui Dorin Chirtoacă ar fi avut loc din cauza că acesta a numit în funcții mai multe persoane ce nu aveau pregătirea necesară și respectiv nu au făcut față. Una dintre aceste persoane este Igor Gamrețchi despre care liberalul l-ar fi informat pe Chirtoacă, încă în 2013, că acesta fusese deportat din Italia pentru hoții de biciclete și că îi va crea mari probleme. Declarația fost făcută în cadrul unui interviu acordat Ziarului de Gardă.

„Greşeala lui Dorin Chirtoacă este numirea în funcţii a mai multor persoane care, din păcate, nu au făcut faţă. Vorbesc de Gamreţchi (n.r.: Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a primăriei mun. Chişinău). Atunci când a fost numit în funcţie, în 2013, mai multe persoane, printre care şi eu, dar şi alţi consilieri municipali, am fost la Dorin Chirtoacă şi i-am spus că această persoană nu ar trebui să ajungă în funcţie, mai ales că aveam informaţia că a fost deportat din Italia pentru furt, pentru hoţii de biciclete. A zis că nu-i adevărat, că e colegul lui de clasă şi îl cunoaşte. I-am zis: „Regret, dar asta e realitatea şi să ştiţi că Gamreţchi o să vă facă mari probleme în viitor, pentru că este hoţ”. Despre hoţiile lui Gamreţchi l-am anunţat de câteva ori, nu doar cu parcările, dar şi despre alte apucături pe care le are acest „înger”. Au mai fost şi alte numiri în funcţie ale unor persoane care nu aveau pregătirea necesară”, a declarat Lilian Carp.

Lilian Carp a mai declarat că nu este exclus că ar putea să se retragă total din politică pentru a reveni în domeniul analizei politice sau în mediul academic.

1111111111Amintim că şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii a Primăriei Chişinău Igor Gamreţchi a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată. Ulterior acesta a  fost transferat în arest la domiciliu și a început să colaborează cu Ancheta.