Așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev a comentat ultimile decizii ale Chișinăului printre care și expulzarea celor cinci diplomați ruși. Potrivit lui, această decizie poate submina pacea de pe cele două maluri ale Nistrului. Despre celelalte decizii cum ar fi instituirea punctelor comune moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean și calificarea trupelor de pacificare drept trupe de ocupație, Ignatiev a declarat că Chișinăul folosește tactica deciziilor tranșante și unilaterale.

„Prin declararea a cinci diplomați ruși persona non grata, Chișinăul a demolat unul din pilonii păcii și stabilității de pe cele două maluri ale Nistrului. Aceasta, dar și celelalte hotărâri ale Chișinăului din ultima perioadă, sunt distructive. Ei se joacă cu focul”, a declarat Vitalii Ignatiev.

Totodată, Ignatiev acuză autoritățile moldovenești de luarea deciziilor unilaterale și de folosirea tacticii hotărârilor tranșante. Acesta susține că Chișinăul ar urmări modificarea statutului misiunii de pacificare și evacuarea trupelor pacificatoare din regiune.

„Acțiunile întreprinse de către Chișinău în ultimii ani, dar în special în ultimile luni, sunt mult mai stricte și mai consistente. Autoritățile au recurs la aceste acțiuni pentru a obliga participanții la procesul de negocieri, în special transnistria, să facă compromisuri politice”, a declarat Igantiev pentru Novosti Pmr.