Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită în Ucraina, la invitația președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski. Cei doi președinți au discutat subiecte de actualitate și de cooperare bilaterală, iar șeful statului ucrainean a mulțumit cetățenilor din R. Moldova pentru sprijinul și solidaritatea de care au dat dovadă în raport cu poporul ucrainean.

„Vom continua să facem tot ce este necesar pentru a construi relații strânse de prietenie și între statele noastre. O atenție deosebită a fost acordată problemei creării unui tribunal special privind crimele de agresiune împotriva Ucrainei, precum și perspectivele statelor noastre de integrare europeană. Vă mulțumim pentru sprijinul și solidaritatea Moldovei cu poporul Ucrainei!”, se menționează într-o postare a lui Vladimir Zelenski pe rețelele de socializare.

Menționăm, că astăzi șefa statului s-a aflat în Ucraina, la Summitul Bucea 2023, dedicat împlinirii unui an de la eliberarea orașului ucrainean. Un an în urmă trupele rusești s-au retras din suburbia Kievului, Bucea, lăsând în urmă cadavre de civili pe străzi și mii de oameni uciși și îngropați în gropi comune. Ulterior, oamenii legii din Ucraina au descoperit cadaver mutilate, cu semne de tortură înainte de moarte, ceea ce a devenit un simbol al crimelor de război și care a șocat o lume întreagă.

Pe lângă Vladimir Zelenski și Maia Sandu, la eveniment au mai participat premierii Slovaciei, Sloveniei și Croației.