Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, va sosi pe 3 aprilie 2023 pentru o vizită România, informează Ambasada Germaniei la București, într-un comunicat de presă. Cancelarul va fi primit la Bucureşti mai întâi de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu care va discuta teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate şi energie. După discuţii este prevăzută o conferinţă de presă comună. La fel, cei doi se vor întâlni și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, scrie Digi24.

„Cancelarul federal Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie 2023 pentru o vizită România. Cancelarul va fi primit la Bucureşti mai întâi de preşedintele României, Klaus Werner Iohannis. Vor fi discutate teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate şi energie. După discuţii este prevăzută o conferinţă de presă comună. Apoi, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă. După întrevederea cu prim-ministrul Ciucă, cancelarul Scholz şi preşedintele Iohannis se vor întâlni cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru o discuţie comună. În cadrul acesteia se vor aborda aspecte cu privire la susţinerea în continuare a Republicii Moldova. După întrevedere este prevăzută o conferinţă de presă comună”, transmite ambasada Germaniei.

Cancelarul Scholz va purta un dialog şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Apoi, cancelarul Scholz se va întâlni şi cu reprezentanţi ai minorităţii germane din România.

„Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniază importanţa semnificativă a relaţiilor noastre bilaterale cu România, care sunt mai apropiate şi mai de încredere ca niciodată. Prin această vizită, transmitem împreună cu partenerii noştri români un semnal important al unităţii Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuţiile se vor axa pe sprijinul şi solidaritatea cu Ucraina şi cu Republica Moldova. Aş dori să mulţumesc României, partenerul şi prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul şi disponibilitatea de a ajuta Ucraina şi Republica Moldova”, a transmis ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer.

Aceasta este prima vizită a cancelarului german la București de la preluarea funcției de șef al guvernului federal.