Deputații vor mai multă transparență privind tarifele de livrare a coletelor poștale internationale. Acestea urmează să fie afișate online, astfel ca atât cumpărătorii, cât și comercianții online să le cunoască în mod deschis.

În acest sens, legiuitorii au aprobat în prima lectură un proiect de lege, care are scopul de a îmbunătăți serviciile de livrare a coletelor internaționale. Inițiativa legislativă oferă posibilitatea ca utilizatorii să poată consulta online tarifele de livrare a coletelor poștale internaționale, propuse de diferiți furnizori.

Autorii proiectului susțin că astfel va fi stimulată concurența și va fi asigurată o supraveghere mai eficientă a acestui sector. În rezultat, se propune că vor fi reduse diferențele tarifare nejustificate și tarifele plătite de persoanele fizice și de întreprinderile mici și mijlocii.

Or, în prezent, prețurile mari de livrare pentru serviciile poștale internaționale reprezintă unul dintre principalele obstacole pentru cumpărătorii online și pentru comercianții electronici”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în contextul transpunerii Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului privind serviciile de livrare transfrontalieră.

Proiectul a fost votat în prima lectură de către 72 de deputați.