Consilierul municipal din partea Partidului Platforma DA, Ruslan Verbițchi, a depus un nou denunț la Centrul Național Anticorupție (CNA) împotriva primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban. El a cerut CNA-ului să inițieze un proces penal împotriva primarului pentru abuz de putere și serviciu, din cauza folosirii intenționate a situației de serviciu a unei persoane publice, care a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice.

Deja de câteva luni, primarul Ion Ceban dă indicații la Executiv să nu participe la ședințele CMC, astfel, fiind, de fapt, boicotată activitatea aleșilor locali, prin anularea de pe ordinea de zi a tuturor proiectelor de decizie legate de interesele locuitorilor municipiului Chișinău” a acuzat Verbițchi.

Potrivit lui, politizarea chestiunilor legate de administrarea publică locală reprezintă o practică feudală care nu mai poate fi tolerată în prezent, în Europa contemporană.

El a subliniat că Primăria nu poate fi ținută în captivitate, deoarece aceasta nu este un SRL.

Republica Moldova a obținut statut de candidată pentru aderarea la UE, iar sadismul febrei electorale atât la nivel local, cât și central, trebuie să înceteze pentru că nu se pot înscrie sub nicio formă în agenda de aderare” a conchis Verbițchi.

 

Amintim că, ieri, și consilierii municipali de la PAS au depus la CNA un denunț în care au acuzat Primăria Chișinău că a falsificat actele care, ulterior, au permis construcția ilegală a unor blocuri multietajate în centrul istoric al municipiului Chișinău.

Fracțiunea PAS a notat că a solicitat primarului Ion Ceban inițierea unei comisii disciplinare pe numele Svetlanei Dogotaru și lui Andrei Talmaci, cu suspendarea din funcție pe perioada examinării. Până la acest moment comisia nu a fost inițiată, iar Ion Ceban nu a întreprins măsuri pentru a face claritate.

Deschide și: DOC // Primăria Chișinău, acuzată de fals în acte. Consilierii municipali PAS au depus un denunț la Procuratură