Șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, a avut o întâlnire cu ambasadorul Irlandei în R. Moldova cu reședința la București, Paul McGarry, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Aceasta a fost organizată în contextul consolidării relațiilor bilaterale dintre cele două state și a avut ca teme principale progresele înregistrate în procesul de integrare europeană a R. Moldova, implementarea recomandărilor Comisiei Europene și reformele structurale care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor și dezvoltarea economică a țării.

În cadrul discuțiilor, vicepremierul Nicu Popescu a evidențiat sprijinul ferm al autorităților de la Dublin pentru procesul de aderare al R. Moldova la UE și a exprimat dorința autorităților moldovenești de a accelera negocierile privind facilitarea regimului de vize, precum și de a extinde serviciile companiilor aeriene low-cost irlandeze, în special Ryanair, pe piața avia din țară.

De asemenea, oficialii au discutat despre pregătirile pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de Republica Moldova pe data de 1 iunie curent. Ambasadorul irlandez și-a exprimat sprijinul pentru eforturile R. Moldova de a continua pe calea reformelor și integrării europene și a subliniat importanța relațiilor dintre cele două țări.

În urma discuțiilor, a fost convenită accelerarea negocierilor privind mai multe acorduri sociale de care vor beneficia cetățenii moldoveni stabiliți în Irlanda.