Deputatul Gaik Vartanean, care a părăsit recent fracțiunea BCS și Partidul Socialiștilor, a reacționat la acuzațiile foștilor săi colegi și la prestația de astăzi în Parlament, unde parlamentarii comuniști și socialiști au condamnat traseismul politic. Vartanean a calificat acțiunile de astăzi ale socialiștilor, drept „criză de idei” și situație dificilă în interiorul partidului.  

Înţeleg prin ce criză trec foştii mei colegi, în primul rând, criza de idei. Și înțeleg situația dificilă din interiorul partidului, despre care am vorbit deschis în interiorul facțiunii chiar înainte să plec, și pe care, dacă colegii mei vor insista, o voi face publică în viitor. Și cunoscând unele detalii despre care, cel puțin, la această etapă nu vreau să vorbesc, eu cred că acei oameni decenți rămași în partid și în facțiune, vor putea găsi posibilitatea de a transmite unor „lideri de partid” situația reală și să-i convingă să-și revizuiască activitatea și să-i scoată pe unii colegi din realitatea „paralelă” în care ei se află în mod naiv”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Amintim, că astăzi deputații socialiști au protestat aducând pancarte pe care le-au lipit de băncile deputaților și au condamnat traseismul politic. Toate astea, după ce parlamentarul Gaik Vartaean și-a anunțat plecarea din fracțiune și din Partidul Socialiștilor din Moldova.