I-au dat ”30 de arginți pentru trădare”! Deputații BCS Vladimir Odnostalko și Grigore Novac au aruncat pe masa fostului lor coleg de fracțiune, Gaik Vartanean, câte un pumn de monede, sugerând că acesta ar fi procedat la fel ca Iuda când a decis să părăsească Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Amintim că deputatul Gaik Vartanean a părăsit fracțiunea BCS din Parlament și s-a alăturat partidului MAN al primarului de Chișinău, Ion Ceban.

Tot în cadrul ședinței de azi a legislativului, socialiștii au cerut lui Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan să-și depună mandatul de parlamentar, după ce aceștia au părăsit fracțiunea BCS și s-au alăturat Mișcării ”Pentru Popor”, condusă de Partidul ”ȘOR”. În locurile unde stau cei doi au fost puse pancarte ”Trădătorule, depune mandatul”.

În același timp, deputații BCS au inițiat un proiect de modificare a Constituției în vederea interzicerii traseismului politic.

”Rugăm toți colegii, indiferent de fracțiune politică, de viziuni și doctrine, să subsemnăm acest proiect și să punem punct în această istorie lungă a turismului politic și trădării politice. Acei deputați care doresc să inițieze proiecte politice, să depună mandatul de deputat, să meargă la cetățeni și să construiască de la zero propria cale și carieră. Acest fenomen nociv bate în autoritatea Parlamentului, în democrație și sfidează votul cetățenilor” a declarat vicepreședintele Parlamentului, deputatul BCS Vlad Batrîncea.

În replică, reprezentanții PAS au recomandat Blocului Comuniștilor și Socialiștilor să depună o plângere la Procuratură.

”M-aș aștepta de la colegii din Partidul Socialiștilor să depună o plângere la Procuratură, pentru că e clar că aceste mișcări nu au avut loc din dorința de a iniția un anumit partid politic, ci colegii dumneavoastră au fost cumpărați. În târg se vorbește și despre sumele care au fost și despre procedurile care au fost” a declarat deputatul PAS Dan Perciun.

Precizăm că, anterior, Partidul Comuniștilor anunța că „traseismul politic” în R.Moldova a început anume de la PSRM. Primii care au părăsit echipa PCRM și au aderat la PSRM, luând cu ei și mandatele de deputat, au fost Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, fiind urmați de Ion Ceban.

Acum doi ani, comuniștii lui Voronin au publicat și o listă a deputaților PSRM, excluși din Partidul Comuniștilor pentru ”trădare”. Este vorba despre Vlad Bătrîncea, Vasile Bolea, Radu Mudreac, Alexandr Nesterovschi, Grigore Novac, Vladimir Odnostalco și Alexandr Suhodolski.

”Lista trădătorilor”, publicată anterior de PCRM

”Lista trădătorilor”, publicată anterior de PCRM