Aleșii locali ai PAS din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa și Roman Cojurari, au depus astăzi, 30 martie, un denunț la Centrul Național Anticorupție (CNA) împotriva primarului de Chișinău, Ion Ceban.

Consilierii se plâng pe faptul că primarul și-a depășit atribuțiile de serviciu, prin faptul că a periclitat desfășurarea ședințelor CMC, impunându-și propria agendă.

Vedem cum Ion Ceban în ultima perioadă blochează activitatea Consiliului Municipal Chișinău. Acesta nu desemnează o persoană care să execute atribuțiile unui secretar CMC. Denunțăm acțiunile ilegale ale primarului Ion Ceban conform articolului 313 din Codul Contravențional”, a declarat Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Potrivit aleșilor locali, pe 17 martie a fost aprobată o ordine de zi propusă de Primărie și completată de Consiliul Municipal. La 21 martie a continuat ședința CMC, pe care președintele și secretarul interimar au părăsit-o. Ulterior consilierii au numit un alt președinte și au amânat ședința pentru data de 24 martie.  În acea zi, secretarul de ședință, precum și raportorii subiectelor nu s-au prezentat, respectiv ședința a fost din nou amânată pentru data de 28 martie. Iar la 28 martie secretarul Consiliului nu s-a prezentat la ședință, justificând că este pe foaie de boală.

În acest context, semnatarii denunțului solicită tragerea la răspundere a primarului general pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu și informarea în termeni legali cu privire la rezultatul examinării prezentei sesizări.

Deschide și  Ion Ceban, în război cu unii consilieri municipali. Le-a anulat ordinea de zi a ședinței CMC