Moscova continuă să lanseze povești despre ”laboratoarele biologice americane din Ucraina”, una dintre teoriile conspirației pe care propaganda Kremlinului a încercat să le promoveze pentru a motiva invazia sa în țara vecină. Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a declarat că nu doar Ucraina a devenit poligon pentru testarea armelor biologice ale SUA și că Washingtonul vrea să deschidă laboratoare secrete și în R. Moldova.

Nu doar Ucraina a devenit poligon pentru testarea armelor biologice. În vizorul SUA se află și alte foste republici ale URSS, cum ar fi Georgia, R. Moldova, precum și o serie de state membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai” a debitat Patrușev.

El a mai declarat că există dovezi incontestabile privind activitățile biologice ale SUA în Ucraina.

Există dovezi incontestabile ale activităților biologice de amploare desfășurate de Washington pe teritoriul Ucrainei, precum și implicate în aceste procese ale elitei americane” a declarat Patrușev la o întâlnire a secretarilor de securitate ai statelor membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse a indicat că ”în zonele Ternopil, Odesa, Harkov și Nikolaev s-au înregistrat focare infecțioase în apropierea institutelor unde se studiau agenții patogeni ai bolilor - febra hemoragică, holera, gripa porcină, hepatita A, botulism”.

Rusia a lansat în repetate rânduri acuzații la adresa SUA, şi anume că Washingtonul ar fi deschis în Ucraina laboratoare ce dezvoltă arme biologice și care urmau să folosească păsări pentru atacuri asupra teritoriului rus. Moscova a cerut în zadar Consiliului de Securitate al ONU să investigheze aceste acuzaţii, pe care Washingtonul şi Kievul le resping vehement.

Deschide și: Noua invenție a propagandei ruse: Păsări migratoare antrenate în Ucraina, pentru a trimite „arme biologice” în Rusia