Șeful diplomației R. Moldova, Nicu Popescu, s-a întâlnit la Berlin cu Anna Luehrmann, ministrul de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, pentru a discuta despre procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul întâlnirii, oficialul moldovean a vorbit despre progresele realizate de autorități în vederea îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene și transpunerii acquis-ului comunitar în legislația națională.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre situația din regiune și au subliniat că R. Moldova își consolidează reziliența și reușește să contracareze încercările de destabilizare, inclusiv datorită sprijinului acordat de Germania.

Nicu Popescu a mulțumit Annei Luehrmann pentru sprijinul ferm al Germaniei și a reiterat determinarea R. Moldova de a continua implementarea reformelor pentru a o aduce în Uniunea Europeană. La rândul său, Anna Luehrmann a reafirmat angajamentul Germaniei de a sprijini R. Moldova în procesul său de aderare la Uniunea Europeană și în implementarea agendei de reforme.