Rusia își bagă din nou nasul în treburile interne ale R. Moldova. Președintele Comitetului de Investigație de la Moscova, Alexandr Bastrâkin, a dat dispoziție pentru deschiderea unei anchete privind profanarea unui monument dedicat soldaților sovietici din R. Moldova, potrivit canal Telegram al Comitetului de Investigație al Federației Ruse.

Președintele Comitetului de Investigație al Rusiei a dat dispoziție către conducerea principalei unități de investigare a Comitetului de Investigare al Rusiei pentru a organiza o verificare procesuală în legătură cu acest fapt, solicitând informații necesare de la Ministerul rus de Externe” este notat în comunicat.

Potrivit instituției, este vorba despre monumentul eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial din satul Coșnița, raionul Dubăsari din R. Moldova. Se raportează că aceasta este deja al patrulea act de vandalism la acest obiect istorico-militar.

Amintim că, în anchetele sale, Comitetul de Investigație de la Moscova se ghidează de legislația rusă, care nu se răspândește asupra R. Moldova, respectiv, deciziile sale sunt nule pentru Chișinău.