Industriile creative și culturale pot deveni „motoare” ale dezvoltării economiei, a menționat prim-ministrul Dorin Recean la Gala Premiilor anuale în domeniul Culturii - 2022. Premierul a apreciat munca celor care aduc o contribuție semnificativă patrimoniului cultural. La eveniment au participat și miniștrii Culturii din R.Moldova și România.

Cultura și oamenii care o promovează joacă un rol determinant în reziliența noastră socială. De aceea, vă îndemn să muncim împreună pentru a avea o cultură cât mai bogată, care să creeze un mediu prielnic dezvoltării societății noastre. Dincolo de faptul că ne creează identitatea și ne face mai bogați, cultura ne ajută să rezistăm în fața amenințărilor și influențelor negative din exterior”, a spus premierul Dorin Recean.

Premierul a adus mulțumiri partenerilor externi pentru contribuție la dezvoltarea culturii în R. Moldova, accentuând sprijinul României, al statelor membre ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii și altor parteneri.

Ministrul român al Culturii, Lucian Romașcanu, a exprimat deschiderea țării sale de a sprijini în continuare proiectele culturale comune cu Republica Moldova și a făcut un apel către toți cei care pot contribui la susținerea financiară a domeniului:

Este o investiție dividendele căreia vor veni în timp”, a declarat ministrul român al Culturii.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a subliniat că premiile acordate reprezintă aprecierea eforturilor de promovare a spațiului cultural românesc.

Investiția în domeniul culturii este cea mai de perspectivă investiție în viitor, pentru că doar o societate cultă poate crea bunăstare în țara sa”, a menționat ministrul Sergiu Prodan.

În cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii, au fost premiate 34 de personalități din domeniu la 14 categorii.

Deschide și: Premiile Ministerului Culturii 2022 // Nicolae Botgros, Grigore Leşe şi Gheorghe Zamfir, printre laureați