Ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon. În cadrul întâlnirii, Sirețeanu a mulțumit diplomatului pentru sprijinul acordat de Guvernul american în implementarea unor reforme importante și a apreciat asistența acordată Ministerului Finanțelor.

Oficialii au discutat o serie de subiecte legate de agenda și prioritățile Ministerului, precum și de disciplina fiscală și calendarul bugetar pentru anul curent. De asemenea, s-au discutat relațiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială, în contextul participării delegației Ministerului la ședințele de primăvară ale acestora.

Referindu-se la prioritățile Ministerului, Veronica Sirețeanu a subliniat că acestea sunt legate de deschidere, transparență, digitalizarea serviciilor, respectarea disciplinei fiscale și a calendarului bugetar.

În timpul întrevederii, oficialii au discutat și despre continuarea relațiilor moldo-americane în domeniile tehnologiei informației, securității cibernetice și a consolidării sectorului investițional în R. Moldova. Părțile au convenit să aibă un dialog permanent pentru a identifica noi oportunități de cooperare.

Ambasadorul Kent Logsdon a apreciat prioritățile din agenda Ministerului și a încurajat-o pe Sirețeanu în continuarea implementării acestora, reconfirmând sprijinul SUA în modernizarea R. Moldova.