Președintele interimar al Senatului României, Alina Ștefania Gorghiu, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova, a avut luni o întrevedere cu șeful Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu. Gorghiu a precizat că la aniversarea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, nu avea unde să fie altundeva decât la Chișinău!

Am profitat de ocazie și am felicitat Legislativul de la Chișinău pentru decizia istorică de a adopta legea prin care limba română devine limba oficială a Republicii Moldova! Un act de foarte mult curaj din partea clasei politice, mai ales în contextul actual. Când acțiunile Rusiei pentru subminarea democrației și stabilității Moldovei sunt la ordinea zilei.

România rămâne alături de Republica Moldova în orice scenariu. Chiar săptămâna trecută, prin intervenția părții române, la Consiliul European, s-a solicitat adoptarea unui nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova!”, a scris șeful Senatului de la București pe pagina sa de Facebook.

Igor Grosu a menționat că în cadrul întrevederii părțile au discutat despre ultimele evenimente din Republica Moldova, dar și au setat noi priorități pe agenda bilaterală.

Evenimentele comune din ultimii doi ani, demonstrează tot mai mult unitatea celor două maluri ale Prutului. Sunt convins că împreună vom construi un viitor comun în Uniunea Europeană”, a scris Grosu.