Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu ambasadorul James White, reprezentantul comercial adjunct al SUA și șeful delegației americane, care se află în R. Moldova pentru a participa la a șasea reuniune a Comitetului mixt moldo-american pentru cooperare comercial-economică (JCC), care va avea loc pe 28 martie.

În timpul discuției, cei doi oficiali au analizat oportunitățile de intensificare a comerțului între cele două state, cu accent pe creșterea exporturilor de produse autohtone pe piața din Statele Unite și atragerea investitorilor americani în R. Moldova.

Recean a subliniat că Executivul urmărește să creeze platforme și condiții propice investitorilor străini și să mențină stabilitatea în R. Moldova pentru a spori reziliența economică.

James White a remarcat eforturile depuse de R. Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii și reformele inițiate în domeniul economic, subliniind deschiderea partenerilor americani pentru aprofundarea cooperării comerciale dintre cele două state.

În final, părțile și-au arătat interesul reciproc pentru organizarea la Chișinău a unui Forum economic, cu participarea companiilor americane prezente în regiune.