Speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că fracțiunea „ȘOR” din Parlament riscă să fie sancționată, după ce vicepreședinta fracțiunii Marina Tauber a spus de la tribuna parlamentară că cei de la guvernare ar pregăti acțiuni provocatoare în regiunea transnistreană.

„Ceea ce fac reprezentanții acestei grupări criminale nu este altceva decât o acțiune de a destabiliza situația din R Moldova, în parteneriat cu cei de la Kremlin. Noi la Biroul Permanent vom discuta această situatie și vom veni cu eventuale acțiuni, pentru a nu permite acestei formațiuni să folosească tribuna Parlamentului pentru declarații destabilizatoare. Lucrul acesta este prevăzut în Regulamentul Parlamentului. Vom discuta cu colegii din Biroul Permanent ca să nu permitem acest lucru”, a declarat Igor Grosu.

Anterior, Marina Tauber declara că în România au fost trimise mii de uniforme ale poliției moldovenești ca să fie folosite de cetățeni români, pentru a se implica într-un conflict armat pe Nistru.

Deschide și  Guvernul reacționează la falsurile lansate de Tauber: Încearcă să-și acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite