România a fost și este alături de R. Moldova, față de care și-a luat angajamentul de a o susține pe deplin în parcursul european, pentru ca viitorul comun de a fi din nou împreună în marea familie europeană să devină realitate. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu, într-o postare pe pagina sa de Facebook cu ocazia celei de-a 105-a aniversări a unirii Basarabiei cu România.

La 27 Martie 1918, Basarabia se unea cu România, după 106 ani de ocupație țaristă. Astăzi, la 105 ani de la acel moment istoric, ne unesc aceleași valori, aceeași cultură și aceeași limbă. Multiplele crize care s-au succedat în ultimii ani, au demonstrat că uniți suntem mai puternici și putem trece peste orice. România a fost și este alături de Republica Moldova, față de care și-a luat angajamentul de a o susține pe deplin în parcursul european, pentru ca visul nostru de a fi din nou împreună în marea familie europeană să devină realitate” a scris Dupu pe Facebook.

Întreaga suflare românească celebrează astăzi cea de-a 105-a aniversare a unirii Basarabiei cu România. Pe 27 martie 1918, teritoriul dintre Prut și Nistru s-a reîntors în trupul Patriei Mamă, devenind astfel prima dintre provinciile istorice care au îndeplinit dezideratul secular. Au urmat Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina, spre sfârșitul anului 1918 fiind astfel creată România Mare.

Deschide și: 105 ani de la începutul visului frumos al națiunii române. Pe 27 martie 1918 Basarabia a revenit în sânul Patriei Mamă