Uniunea Europeană va continua să ofere toată asistența relevantă R. Moldova, inclusiv pentru consolidarea rezilienței, securității, stabilității, economiei și a aprovizionării cu energie în fața activităților destabilizatoare ale actorilor externi. Declarația a fost făcută de Consiliul European în cadrul unui comunicat pe tema situației din Ucraina.

Uniunea Europeană va continua să ofere toată asistența relevantă Republicii Moldova, inclusiv pentru consolidarea rezilienței, securității, stabilității, economiei și a aprovizionării cu energie a țării în fața activităților destabilizatoare ale actorilor externi, precum și sprijin pentru parcursul său de aderare la Uniunea Europeană. Consiliul European îndeamnă Comisia să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa întâlnire” este scris în Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit, la rândul său, cu un mesaj în care a salutat concluziile Consiliului European, care reafirmă sprijinul continuu al UE pentru R. Moldova în procesul de aderare la marea familie europeană.

Suntem recunoscători pentru angajamentul UE de a consolida rezistența, securitatea, stabilitatea, economia și securitatea energetică a Republicii Moldova, în special în contextul încercărilor unor actori externi de a destabiliza țara noastră. Republica Moldova este pe deplin angajată în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și apreciem sprijinul UE în acest sens” este scris în comunicatul MAEIE.