Secretarul de stat al Departamentului român pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu, a participat astăzi la vizita oficială a premierului Nicolae Ciucă la Chișinău, care a inclus întâlniri cu președintele Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În întrevederile cu înalții oficiali, premierul a reafirmat sprijinul necondiționat al României pentru R. Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetățenilor săi. În același timp, acesta a afirmat că România va rămâne mereu alături de R. Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune. La rândul lor, oficialitățile moldovene au mulțumit României pentru tot sprijinul acordat, astfel încât populația și economia Republicii Moldova să treacă cu bine peste iarna complicată, și și-au arătat recunoștința pentru suportul oferit atât pentru a face față multiplelor crize cu care s-au confruntat, cât și în parcursul european al țării” a scris Dupu pe Facebook.

Totodată, secretarul român de stat a scris că premierul Nicolae Ciucă a vizitat astăzi Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Chișinău, ce aparține de Mitropolia Basarabiei, unde s-a întâlnit cu IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei pe care l-a asigurat de sprijinul său pentru a putea duce la îndeplinire misiunea de slujire a credincioșilor.