Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a vizitat Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău, care aparține de Mitropolia Basarabiei. În cadrul vizitei, demnitarul român a discutat despre situația Mitropoliei după restabilirea statutului său și al IPS Petru de Bălți.

Problemele clerului din Basarabia și cele ale funcționării adecvate a Mitropoliei într-un sediu decent au fost evaluate în cadrul vizitei care a vizat lăcașul de cult reprezentativ pentru românii basarabeni.

Premierul României a felicitat clerul și a enoriașii pentru munca de aproape 30 de ani pentru ridicarea catedralei unde păstorește preotul paroh Petru Buburuz.

De asemenea, Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări privind sprijinul pentru încheierea lucrărilor și soluționarea ultimelor piedici pentru repararea urmărilor perioadei sovietice.

Amintim, că premierul României se află astăzi, 23 martie 2023, în vizită oficială în Republica Moldova, însoțit de ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Energiei al României, Virgil Popescu, Ministrul Digitalizării al României, Sebastian Burduja, și șeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean.

Ciuca, primit cu sare si colac

Ciuca, primit cu sare si colac

 

Ciuca, vizita la catedrala

Ciuca, vizita la catedrala