Moscova anunță că va fi „nevoită” să adopte măsuri corespunzătoare în cazul în care Republica Moldova se va alătura sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei. O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

După cum cunoașteți, anterior, aceste acțiuni din partea UE nu au rămas fără răspuns din partea noastră. Dacă și când Chișinăul se va alătura acestor restricții, noi vom fi obligați să adoptăm măsuri de răspuns adecvate în raport cu partea moldovenească. Subliniez că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci un răspuns la acțiunile neprietenoase”, a declarat ea în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că viceprim-ministrul, ministrul de Externe Nicu Popescu a declarat anterior că Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa în câteva săptămâni mai mulți cetățeni ruși. Este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea contra Ucrainei.

Deschide și: Nicu Popescu: R.Moldova va sancționa mai mulți cetățeni ruși implicați în agresiunea contra Ucrainei