Este imperativ ca Occidentul să continue sprijinul internațional pentru partenerii cei mai vulnerabili din Vecinătatea Estică, în special Republica Moldova. Despre asta au vorbit ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, cu secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, transmite DIGI 24.

Aurescu a subliniat importanţa susţinerii internaţionale pentru gestionarea, de către autorităţile de la Chişinău, a ”provocărilor complexe” cu care se confruntă, ”cu accent pe consolidarea rezilienţei şi securităţii acestui stat, mai ales în contextul acţiunilor de destabilizare” ale Rusiei.

Ministrul Bogdan Aurescu a mulţumit pentru preocuparea şi angajamentul demonstrate de autorităţile de la Londra faţă de stabilitatea şi securitatea Republicii Moldova şi faţă de această regiune în ansamblul său. Ministrul Aurescu şi ministrul Wallace au evidenţiat, împreună, importanţa menţinerii vigilenţei extinse asupra întregii regiuni” este scris într-un comunicat al Ministerului român de Externe.

Bogdan Aurescu efectuează, în perioada 22-23 martie 2023, o vizită în Regatul Unit, la invitaţia omologului său, secretarul de stat pentru afaceri externe, Commonwealth şi dezvoltare al Regatului Unit, James Cleverly. În marja vizitei, şefii diplomaţiilor română şi britanică vor semna Declaraţia Comună actualizată a Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi vor deschide prima ediţie a Forumului Bilateral România - Regatul Unit.