Președintele Parlamentului Letoniei, Edvards Smiltēns, a evidențiat importanța continuării reformelor în R. Moldova și a exprimat susținerea continuă a țării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Am vorbit despre situația internă și cea din regiune. Am punctat că autoritățile lucrează în permanență pentru a asigura pacea și stabilitatea în țară.  Totodată, am apreciat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-letone și am discutat despre modalitățile de aprofundare a dialogului bilateral în domenii de interes reciproc. La final am vorbit despre pregătirile pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de țara noastră pe 1 iunie”, a menționat Nicu Popescu.

Oficialii au mai discutat despre progresele înregistrate la capitolul aderării Republicii Moldova la UE.

Menționăm, că președintele parlamentului Letoniei, Edvards Smiltēns, efectuează o vizită oficială în țara noastră în perioada 21 – 23 martie.

Agenda vizitei a inclus întrevederi cu președinta Maia Sandu, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Dorin Recean. De asemenea, oficialul european a avut discuții cu deputații din Comisia politică externă și integrare europeană și din Grupul de prietenie cu Republica Letonia.