Planul propus de R. Moldova privind întinderea procesului de revenire a regiunii transnistrene sub controlul său pe o perioadă de 7 ani ar fi o greșeală majoră din punct de vedere politic. De această părere este secretarul Consiliului de securitate națională și apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, care a oferit un interviu exclusiv pentru Interfax Ucraina.

R. Moldova a redactat recent un document în care propune pași pentru revenirea Transnistriei în termen de 7 ani. Trebuie să luați o astfel de decizie o singură dată, însă atunci când o transpuneți în situația procesului politic și a electoratului, este o greșeală uriașă” a declarat Danilov.

El mai consideră că soluționarea problemei din regiunea transnistreană a Moldovei este de o importanță crucială pentru stabilitatea întregii regiuni.

El a subliniat că o soluție rapidă și fermă ar fi benefică nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Moldova, întrucât ar permite investiții și dezvoltare economică. Secretarul de stat a avertizat că prezența soldaților ruși în regiune ar putea duce la destabilizarea situației și a subliniat că regiunea trebuie să fie controlată de autoritățile moldovenești.