Este dreptul suveran al R. Moldova de a decide cum numește limba în care vorbesc cetățenii săi. Declarația îi aparține Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, ca reacție la comentariul purtătorului de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, cu privire la limba vorbită în R. Moldova.

Declarațiile reprezentantei oficiale a ministerului rus de Externe reprezintă o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și nu acceptăm lecții de istorie. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerințe în treburile interne ale țării noastre” a notat Ministerul de Externe de la Chișinău.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, s-a arătat deranjată de opinia diplomației române care a salutat ”limba română” în legislația națională a R. Moldova, calificând decizia Parlamentului ”restabilire a adevărului științific”. Într-o postare pe Telegram, Zaharova, a insistat pe ”moldovenizarea” Republicii Moldova, acuzând România de ocuparea Basarabiei până în 1940.

Deschide și: Zaharova, în delir: Limba română trebuie redenumită în „limba moldovenească” și nu viceversa